Postel jako z časopisu

5 tipů pro krásně ustlanou postel jako z časopisu

Díváte se někdy na fotky ložnic na internetu a říkáte si, že byste chtěli mít taky takovou? Líbí se vám ty krásně naaranžované postele s hromadou polštářků a přehozů? Není to nic složitého. Pojďte se se mnou podívat na nějaké tipy pro krásně ustlanou postel a jak si ji můžete udělat ještě dnes.

Kombinujte struktury

Struktury dokáží i z neutrální a chladné ložnice udělat krásnou a útulnou místnost. Strukturu můžete jednoduše přidat pomocí polštářů nebo různých plédů a přehozů. Nebojte se použít len, bavlnu, hedvábí nebo třeba vlnu. Můžete použít i satén, dodá vaší ložnici nádech luxusu. Ale nepřežeňte to, použijte ho jen v malém množství. Už dávno neplatí, že by na posteli mělo být vše dokonale vyžehlené. Naopak. Len je lehce zmuchlaný a tak vám sám o sobě dodá krásnou strukturu a přírodní tóny.

Tipy pro krásně ustlanou postel
Zdroj: Pinterest, Etsy.com

Kombinujte barvy

Nebojte se na polštářích a přehozech kombinovat různé barvy. Samozřejmě tím zrovna nemyslím zelené polštáře a červenou deku, i když proti gustu… :-). Použijte barvy, které máte rádi a hodí se vám k ostatnímu vybavení. Zkuste se inspirovat. Podívejte se ven z okna nebo běžte na zahradu a podívejte se, jak si příroda s barvami hraje. Nebo se podívejte, jaké barvy má váš oblíbený obraz, který visí nad postelí.

Pokud máte rádi přírodní barvy, zkombinujte různé tóny hnědé, béžové a bílé. K nim klidně přidejte zelenou. Skvěle vypadá i ložnice v modré barvě, která působí uklidňujícím dojmem.

Tipy pro krásně ustlanou postel
Zdroj: Pinterest, Featherandblack

Jde to i bez kompletů

Nemusíte kupovat celé sety polštářů a plédů, i když mohou být cenově výhodné. V takových sadách je většinou několik polštářků ze stejné látky, se stejným vzorem, které se liší jen tvarem. K nim pak většinou ještě patří přehoz na postel. Určitě takovou sadu použít můžete. Nezapomeňte k ní ale doplnit i jinou strukturu a barvu, ať postel nepůsobí moc monotónně.

Tipy pro krásně ustlanou postel
Zdroj: Pinterest, Royalhomedecor.top

Používejte přehozy

S přehozem bude vaše postel v okamžiku krásně ustlaná. A je jedno, jaké pod ním máte povlečení.

Nemáte tak velký přehoz, který by vám postel zakryl? Nebojte se přehodit přes sebe i víc dek a plédů různých struktur (ano, už zase ty struktury:-)). Muchlejte a čechrejte je, postel bude působit útulněji.

Polštářků není nikdy dost

Použijte několik polštářků a naskládejte je do jednotlivých řad. Kombinujte různé tvary, velikosti a barvy. Postupujte od největších po nejmenší a dopředu dejte jen jeden. Použijte jich celkově 7 nebo třeba jen 5. Pravidlem lichého počtu určitě nic nezkazíte.

Tipy pro krásně ustlanou postel
Zdroj: Pinterest, thegoodluckduck.com

Kovářova kobyla…?

Abyste neřekli, že o tom jen píšu a nic vám neukážu, rozhodla jsem se jít s kůží na trh :-). Upřímně řečeno, ložnici ještě pořád dolaďuju. Chybí mi tu obrazy, dekorace, police, knihovna, lavice, koberec, nové povlečení, přehoz, polštáře….no je toho ještě hodně:-). Ale chtěla jsem vám ukázat, že i z mála se dá ustlat postel. A vůbec k tomu nepotřebujete drahé povlečení a značkové přehozy (tím neříkám, že by se nehodily:-)).

Co dům dal

Zkrátka a jednoduše. Pokud (zatím) nemáte sladěné povlečení, polštářky a přehoz, zamyslete se a použijte v podstatě co dům dal. Místo přehozu můžete použít třeba staré bílé prostěradlo. Nebo použijte velkou deku. Máte závěsy, které už nepoužíváte a hodí se vám barevně? No bezva! Jsou velké a krásně vám zakryjí postel. Možností je opravdu hodně.

S polštářky je ještě větší legrace. Pokud máte polštářky se vzory každý pes, jiná ves, ale barevně se vám hodí, zkuste mrknout na jejich zadní stranu. Občas jsou z druhé strany jednobarevné. Takže jestli to jde, otočte je! Nikdo by asi nechtěl mít leopardí vzor vedle čtverců :-).

Jsem na řadě

Jak už jsem psala, ukážu vám mojí ustlanou a upravenou postel. Nečekejte ale drahé lněné povlečení a hedvábné polštářky:-). Je to čistě jen co dům (byt) dal.

Před

Na fotce před můžete vidět klasicky ustlanou postel s povlečením, co už mám opravdu hoooodně dlouho. Nicméně v budoucnu chci všechno sladit a chci s tím být spokojená, takže jsem se pro nové povlečení ještě nerozhodla.

Po

Tady můžete vidět jinak ustlanou postel, která působí trošku útulnějším dojmem. Přes povlečení jsem přehodila velkou mikroplyšovou deku a na tu položila ještě jednu menší s trochu jinou strukturou. Navrchu je ještě umělá kožešinka. Velké polštáře jsem nastlala tak, aby dělaly oporu pro menší polštářky, které jsem položila před ně. Dekorovala jsem systémem 2+2+2+1, protože lichý počet je vždycky lepší. Dopředu jsem dala polštář s nejvýraznější strukturou, který mi ladí s kožešinkou.

Tipy pro krásně ustlanou postel

Asi každý z nás má dny, kdy prostě neustele, protože nestíhá nebo se mu prostě nechce. Ale ten pocit, kdy jdete spát a vidíte tu krásně upravenou postel, namísto haldy peřin poházených přes sebe, je k nezaplacení. Zkuste využít tipy pro krásně ustlanou postel nebo se můžeme sejít a popovídat si.

Pokud se chcete dozvědět další novinky, rady a tipy, můžete se zapsat k odběru Newsletteru v tomto formuláři.

Úvodní foto: Pexels, M&W studio

Domů » Blog » 5 tipů pro krásně ustlanou postel jako z časopisu
Příspěvek vytvořen 15

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek