Vypínače – detaily, na kterých záleží.

Rekonstruujete dům nebo byt?  Hledáte nábytek, podlahy, svítidla, dekorace..? Je tu ještě jedna důležitá položka, na kterou byste neměli zapomenout. A tou jsou vypínače. Hodně lidí jejich design podceňuje nebo ho vůbec neřeší. Ale vypínače jsou krásný a zajímavý detail, který pomůže vytvořit celek. A vaše bydlení bude dokonalé a perfektně sladěné.

Důležitý detail

Ruku v ruce s vypínači jdou zásuvky, které můžete sehnat ve stejném stylu a dekoru. Rozhlédněte se po vašem bytě, zaměřte se na vypínače a zásuvky a zamyslete se. Hodí se k vašemu stylu? Je to něco, co perfektně zapadá do vašeho interiéru?
Na první pohled by se mohlo zdát, že na nich vůbec nezáleží. Ale víte, kolikrát denně s takovou zásuvkou nebo vypínačem přijdete do styku? Když v noci nebo brzo ráno vstanete, automaticky rozsvítíte. Když přijdete domů rozsvítíte a když jdete spát nebo odcházíte, zhasnete.

Je tedy hodně důležité, aby vypínače splňovaly dvě podmínky. Byly praktické a lahodily oku. Zaměřte se také na to, jestli se vám s vypínačem bude dobře pracovat. Jestli je pro vás lepší otočný, tlačítkový, páčkový vypínač nebo klasický vypínač.


Tvary

Vybírat můžete z několika tvarů. Kulaté retro vypínače budou skvěle vypadat v rustikálním, venkovském nebo retro interiéru.

Vzpomínáte na vypínače našich babiček? Já si na vypínač u babičky úplně přesně pamatuju. Jen jsem tenkrát asi úplně nevnímala tu jeho krásu a kouzlo, které měl.

Vypínače
Zdroj: Pinterest, Bryan Pierce

Zkuste ale takové retro vypínače použít někde, kde by je nikdo nečekal. Co s nimi ozvláštnit třeba minimalistický interiér? Vedle jednoduchého nábytku a strohých dekorací zaručeně zaujmou a vašemu domovu dodají na originalitě.

Hranaté vypínače jsou klasikou, kterou jsme doma měli asi všichni. Stále vedou a můžete je zvolit jak do moderního, tak venkovského interiéru. Tam se budou skvěle hodit třeba hranaté vypínače ve stylu retro.

V dnešní době je škála hodně pestrá, takže vybírat máte opravdu z čeho. Jen se připravte na to, že vám hledání těch ideálních zabere více času, než by se mohlo zdát.

Na materiálu záleží

Vypínače a zásuvky můžou být z různých materiálů. Mohou být plastové nebo třeba keramické. K dostání jsou také porcelánové vypínače a zásuvky s různými dekory. Jsou to třeba květiny nebo folklorní vzory. Udělejte si z vašich zásuvek a vypínačů malá umělecká díla a kochejte se každý den.

Novinkou jsou vypínače od společnosti ABB, které mají rámečky z papíru, betonu, skla nebo břidlice. Můžete si tak s vaším interiérem krásně pohrát a díky rámečkům vytvářet zajímavé detaily. Na výběr je opravdu velké množství a každý si mezi nimi najde to pravé ořechové.

Pohrajte si s barvami

Určitě nemusíte volit jen klasickou černou nebo tolik oblíbenou bílou barvu. Co třeba Mocca, šampaňská, růžová nebo ledová modrá? Skvělým detailem pro váš domov, třeba ve stylu glamour můžou být také zlaté vypínače.

Nezapomeňte se ale také zaměřit na jejich materiál a zjistěte, jestli jsou také praktické.

Ideálně se na ně běžte podívat někam do obchodu, abyste si je prohlédli zblízka. Asi byste nechtěli mít doma vypínače, na kterých jsou vidět všechny vaše otisky. A že jich tam bude:-).

Na vypínače a zásuvky se při rekonstrukcích hodně zapomíná. Máme pocit, že jsou důležitější věci, které by v našem domově měly být. Jsou ale detailem, který náš domov doladí a dodá mu kouzlo a originalitu.

Domů » Blog » Vypínače – detaily, na kterých záleží.
Příspěvek vytvořen 15

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek