Tapety

Tapety a jejich zajímavé využití. Zjistěte, jak na to.

V minulosti byly tapety velmi oblíbené a kdo neměl doma tapetu, jakoby nebyl:-). V současnosti si ale tapety zase nachází v našich domovech své místo.

Tapety se dnes prodávají opravdu krásné a je z čeho vybírat. Pomáhají nám naše domovy zútulnit, dostat do nich nějaké oživení nebo strukturu. Můžeme je použít na jednu zeď, kterou chceme zvýraznit. Pokud nechcete nebo nemůžete použít tapetu na celou zeď, nebojte se. Je hodně možností, jak můžete tapety použít a budou vám třeba doma dělat ještě větší parádu.

Jako obrázek

Líbí se vám nějaká tapeta, ale nedokážete si ji představit na celé zdi? Nebo si chcete pořídit nějaký zajímavý originální obraz? Dejte si kus tapety do krásného rámu a zavěste ho třeba nad postel nebo nad sedačku. Fantazii se meze nekladou.

Můžete použít jen odstřižek tapety, kterou už máte a dát do malého rámečku. Nebo použijte velký rám a utvořte nádherný velký obraz. Dobře vypadají například tři rámy vedle sebe s podobným motivem. Výrazná tapeta v rámu může být zajímavý solitér a přitáhne na sebe zaslouženou pozornost. Jemná tapeta v rámu zase doplní vaši koláž fotek a obrazů na stěně a vnese mezi ně zajímavý detail.

Tapety a jejich možnosti použití
Zdroj: Pinterest, Laurel Bern

TIP: Máte vytapetovanou jednu zeď třeba nad postelí nebo nad sedačkou a nevíte, co na ni zavěsit? Tapeta je už sama o sobě výrazná? Zavěste na zeď jen prázdný rám od obrazu. Vznikne vám tak vlastně obraz v obraze.

Návrh ložnice

Originální knihovna

Pokud máte knihovnu nebo policový regál, polepte jeho zadní vnitřní část zajímavou tapetou. Dekorace na policích už pak můžete použít jednoduché třeba v bílé barvě nebo dekoru dřeva. Vznikne vám tak originál, který jen tak nikdo nemá. Můžete si tapetou také polepit stěnu za policemi v kuchyni a udělat si tak prostor ještě zajímavější.

Tapety a jejich možnosti použití
Zdroj: Pinterest, Waifair, George Oliver

Schody do nebe

Už vás nudí vaše schody? Přemýšlíte jak je oživit? Tapety jsou skvělá volba! Schody nemusíte hned měnit nebo natírat. Dejte na jejich přední část tapetu se zajímavým vzorem nebo barvou. Nemusíte použít jen jeden vzor, nebojte se je i kombinovat.

Tapety a jejich možnosti použití
Zdroj: Pinterest, Decor home ideas, Foto: Credit

Nebo si pořiďte tapetu s velkým motivem, rozdělte ji na jednotlivé pruhy a nalepte na schody. Ze schodů vám tak vznikne celistvý obraz. Vytvoříte si krásné umělecké dílo, které budou návštěvy obdivovat a vy se budete těšit z každého kroku nahoru:-).

Tapety a jejich možnosti použití
Zdroj: Pinterest, Coloray decor

Vytvořte zóny

Tapeta může sloužit také pro zvýraznění určité části v bytě. Použijte ji ve výklenku, nice nebo třeba v malém bytě, kde je předsíň spojená s obytnou částí. Můžete s ní krásně vymezit jednotlivé zóny v bytě nebo zútulnit určitou část.

Tapety a jejich možnosti použití
Zdroj: Pinterest, Casa vogue

Nebojte se použít tapetu i v koupelně. Krásně vynikne za umyvadlem v kombinaci s hezkým zrcadlem. Nemusíte se toho bát, v dnešní době existují už i speciální voděodolné tapety. Koupelně tím vdechnete nový život a zútulníte ji.

Tapety a jejich možnosti použití
Zdroj: Pinterest, M loves M

Kulatý obraz

Na zdi ale nemusíte mít jen klasickou tapetu. Existují i krásné kruhové tapety, které můžete použít jako obraz na stěnu. Dobře vypadají nad sedačkou nebo nad postelí. Zvolit můžete květinové vzory nebo třeba dětské motivy, které vypadají úžasně v dětském pokojíčku.

Kruhová tapeta
Zdroj: Pinterest, Burke decor
Kruhová tapeta
Zdroj: Pinterest, Pimpelmees

Teď už víte, že tapety nejsou jen nějaký přežitek a mohou nám interiér krásně ozdobit a ozvláštnit. Tak se na nějaké tapety mrkněte a kdybyste chtěli radu, dejte vědět:-) Podívejte se taky, jak můžete tapetu využít v komoře.

Pokud se chcete dozvědět další novinky, rady a tipy, můžete se zapsat k odběru Newsletteru v tomto formuláři.

Domů » Blog » Tapety a jejich zajímavé využití. Zjistěte, jak na to.
Příspěvek vytvořen 15

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek